wtorek, 30 kwietnia 2024
wtorek, 29 listopada 2011 21:54

Dranie prokuratorzy i sędziowie z Bielska - Białej nie

posiadają nawet godności. Stalinowskie czasy

- anonimy dowodami w sądzie. To nie przejdzie

im na sucho. Przyrzekamy !!!

W dniu 23 listopada od godz. 8 rano Stowarzyszenie Przeciw Bezprawiu rozpoczyna pikietę Sądu Okręgowego w Bielsku-Białej, ul. Cieszyńska 10, po czym o godz. 9 bralo udział w publicznej i najbardziej hańbiącej polskie sądy rozprawie.

To największa hańba polskich sędziów i prokuratorów  po 1990 r.

Oglądnij:

Przyczyną pikiety jest bezprecedensowy fakt  załączania do akt sprawy przez Prokuraturę Okręgową w Bielsku - Białej reprezentowaną przez

prokurator Beatę Dąbrowską - Nikiel.  - ANONIMU !!!, stworzonego  z udziałem tej prokuratury, przeciwko pokrzywdzonemu przez tą właśnie prokuraturę. Nie pomógł nawet wniosek o wyłączenie jej. Prokuratura w Bielsku i nie tylko  jest przyklejona do bezprawia !!!

Dowód? Prokurator Zbigniew T. z wyrokiem karnym za zabicie po pijanemu człowieka, pracował cały czas w prokuraturze w Jastrzębiu. Natychmiast po zatarciu kary w zawieszeniu wrócił do matecznika w Bielsku- Białej. Pewno to przypadek ale klikanaście dni po zamazaniu kary prokuratora T. powstają anonimy słane właśnie do niego. Pewno to także jest przypadek, że  to właśnie Jachnik doprowadził prokuratora T. do wyroku karnego i odszkodowania dla rodziny. No cóż, przypadkiem jest także bezkarność 30 milonowego oszusta z Bielska i wiele innych spraw z Bankiem Śląskim w tle, które nadzorował prokurator T.

Mało tego, anonim ten dopuścił jako dowód w sprawie  skład Sądu Okręgowego w Bielsku-Białej:

SSO Piotr Wójciga - Prezes Sądu Okręgowego

SSO Jarosław Sablik - Rzecznik prasowy Sądu Okręgowego w Bielsku-Białej

SSO Iwona Baran- Przewodnicząca Wydziału III Sądu Okręgowego w Bielsku-Białej.

Treść anonimu jest najbardziej haniebnym donosem jakim można sobie wyobrazić w Polsce. Ale cóż, przecież jego adresatem był prokurator T, i jego szef prokurator A. Kózka. Mało tego donos ten odczytano na publicznej rozprawie a później jaśnie wysoki sąd przesyłał ten haniebny w treści anonim  do osób postronnych ( biegłych), tym samym znieważając pokrzywdzonego. Biegli zaś pewno także przez przypadek skasowali zdjęcia które żądał Jachnik w sprawie jego choroby.

Biegli medycyny z kliniki w Katowicach  telefonicznie ustalali z sądem jakie przeprowadzić badania, a nie te jakie były przez pokrzywdzonego podnoszone.

Na te draństwa jaśnie nie-sąd potrzebował przeszło 1,5 roku !!!. przerwy pomiędzy rozprawami, bo w ogóle sprawa trwa od 2008 r.

Zapewne trudno sobie wyobrazić,  ale nawet w głębokiej komunie poza okresem stalinizmu polskie sądy,  nie  odważyły się jako dowód sądowy - na załącznienie do akt sprawy nie sprawdzonego  anonimu. Na złożoną skargę przez kolejny przypadek odpowiada SSO Piotr Wójciga -  Prezes Sądu Okręgowego, który jest także  członkiem w/w składu sądzącego. Cóż za obiektywność !!!

Jak państwo myślicie - co odpowiedział ?

Ależ oczywiście wszystko jest w poprząsiu. Sąd pracuje.

No ale cóż mamy demokrację, w której funkcyjni sędziowie i prokuratorzy zamiast pracą, zajmują się kolportowaniem najbardziej ohydnych świństw, po czym przez 1,5 roku nie wyznaczają wokandy, zasłaniając się rzekomym kierowaniem na specjalistyczne badania lekarskie, których pokrzywdzony nie wnioskował, ba - nie zgadzał się na nie w pismach procesowych do jaśnie sądu. Inteligentny sąd nie wie, jak powinien wyglądać proces odszkodowaczy i kto posiada inicjatywę dowodową.  Raz nawet wyznaczył Jachnikowi  biegłego, który wydawał fikcyjne zwolnienia lekarskie dla swojego kolesia Jasia, którego od lat ochrania prokuratura,  a jaśnie Sąd rejonowy pod nadzorem tegoż Prezesa i Ministra Sprawidliwości  przez lata udaje, że pracuje, byle nie wydać wyroku na 30 - milionowego oszusta.

CZEŚĆ ICH PAMIĘCI.  MY NAPRAWDĘ ICH ZAPAMIĘTAMY !!!

1.Kim jest prokurator Beata Dąbrowska - Nikiel - zobacz jej twarz - kliknij.

2. W sprawie kierowcy karetki także ujawniła sie prokurator  B. Dąbrowska - Nikiel - kliknij.

Jak widać to prokurator - specjalista od brudnej roboty.