wtorek, 30 kwietnia 2024
Złodziejaszki z bielskiej prokuratury i niewidomi polscy sędziowie - z cyklu jak kradziono dokumenty ze sprawy J. Jachnika - Dowód 3. PDF Drukuj Email
czwartek, 03 lutego 2011 09:30

Już 7 09.2000 r. skradziono z akt w prokuraturze w Bielsku oświadczenie Jachnika, do którego załączone byly dokumenty i wnioski  dowodowe  ( k. 104 i 105), o zabezpieczenie  wszystkich dokumentów  w Banku Śląskim: małżonków Jachnik, Niemczyk i jego firmy Jan & Berk. Potwierdza to zdjęcie  1, które dowodzi, iż Jachnik 7.09.2000  napewno złożył do akt sprawy pisemne  oświadczenie, zaś stan ten potwierdza dokument 2 - pismo Sądu Rejonowego w Żywcu do Prokuratury z dnia 24.02.2003 r.,  w którym ten pisze: brak pisemnego oświadczenia , Jachnika, które niewatpliwie złożył,   a wynika to wprost z protokołu.

Dokumenty_jpg_003        Dokumenty_jpg_004

Zobacz film; fałszerze z prokuratury i Banku Śląskiego

Wnioski te miały   dowieść, czy Niemczyk: 1.  miał pieniądze na koncie aby zwrócić  dług,     2. czy ktoś pobierał taką kwote j z konta Banku Śląskiego  na jego polecenie, 3. czy G. Jachnik  wpłacała taką kwotę na swoje konto, co podał fikcyjnie Bank Śląski.  Wnioski wydawały się oczywiste nawet dla dziecka z przedszkola, ale nie dla prokuratury. Widząc niebezpieczeństwo dla swojego podopiecznego - wielomilionowego oszusta,  prokuratorzy  skradli te wnioski z akt  a następnie spółka prokuratorska Marek Sosnowski i  prok. Zbigniew  Twarowski ( to ten sam, którego ścigał Jachnik za zabicie po pijanemu człowieka),   zabronili  Jachnikowi przez 2 lata dostępu do akt sprawy a oszust zmienił zeznania.   Zaś  Bank Śląski tworzył  co rusz przez kolejne 9 lat fałszywe dokumenty bankowe w tym umowy rachunku bankowego,wpłat oraz antydatował i tworzył nie istniejace wcześniej pisma. Nauczka jest taka:

nigdy nie dawaj bezpośrednio prokuratorowi dokumentu do akt sprawy ani nie przesyłaj ich pocztą. Dokumenty przekazuj wyłącznie przez dziennik podawczy za potwierdzeniem odbioru. Inaczej w polskiej prokuraturze znikną. W niniejszej sprawie za te fałszerstwa  prokurator Marek Sosnowski, w krótkim czasie awansował  w nagrodę do Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie. Prokuratorze: karadnij i fałszuj to jedyny sposób na twój awans !!! Zaś SSR. Anna Zgierska - Kuropatwa, SSO D. Biały. , M. Wieczorek. K. Nocoń, SSN P. Kalinowski, D. Rysińska, J. Matras, tej ordynarnej i niekwestionownej kradzieży dokumentów z powodu słabego wzroku i nie tylko nie zauważają. W nagrodę za znikanie protokołów na awans do Sądu Okregowego w Bielsku - Białej oczekuje sędzia A. Zgierska - Kuropatwa z SR w Żywcu. Jak widzisz i sędziom opłacają się fałszerstwa.

Nie widzi tego udokumentowanego oszustwa Banku Śląskiego  także SSR Wojciech Salomon.  Pewno za niedługo także w nagrodę awansuje

Czy zauważy te niepodważalne fałszerstwa i kradzieże kart z akt sprawy, kolejny skład Sądu Najwyższego karny, który uniewinnił Jachnika ? Zobaczymy.

Pytamy także czy prokuratorzy poniosą  odpowiedzialnośc za kardzież i podrabianie  dokumentów w aktach sprawy Jachnika,   czy też w nagrodę kolejny raz  awansują ? Patamy także czy  sędziwowie, którzy w swoich orzeczeniach tak gloryfikują treść art. 7 kpk, sami mogą go nagminnie nie przestrzegać?  W końcu czy swobodna ocena dowodów = ślepocie i dowolności sędziów ? Czy po to Konstytucja RP dała  im niezawisłość i bezkarność ?