wtorek, 16 kwietnia 2024
TVN 24 podaje nieprawdziwe wiadomości o pikiecie w sprawie żołnierzy PDF Drukuj Email
niedziela, 28 marca 2010 15:17

Na portalu TVN 24 podano nieprawdziwe wiadomości jakoby organizatorzy protestu przed Ministerstwem Sprawiedliwości postawili warunki żonom żołnierzy że wejdą wszyscy albo nikt. ZOBACZ.  Jedynym warunkiem było spotkanie z samym ministrem Ćwiąkalskim. Telewizja TVN 24 manipuluje informacjami. Przebieg zdarzeń był następujący:

po naszym przyjeździe Policja posądziła nas, że nie posiadamy zezwolenia na manifestację, co było nieprawdą. Po okazaniu zezwolenia Prezydenta Miasta Warszawa,  z ust ochrony policyjnej ministerstwa otrzymalismy informację, iż zastanie przyjęta osobiście przez min. Ćwiąkalskiego 10 osobowa delegacja, której skład mamy wyznaczyć. Zostały wyznaczone: 4 osoby z rodzin żołnierzy i 6 delegatów z każdego stowarzyszenia. Po godzinie ministerstwo zmieniło zdanie i chciało rozbić grupę proponując spotkanie rodzin żołnierzy osobno z jednym z wiceministrów a przedstawicieli stowarzyszeń z innym wiceministrem. Wtedy to nasza wspólna  odpowiedź była nie. Chcemy spotkania razem i to z ministrem. Po takim stanowisku odczekano kilka godzin i po naszych interwencjach ministerstwo złożyło kolejna propozycję,  iż rodziny spotkają się z jednym viceministrem a później z min. Ćwiąkalskim zaś stowarzyszenia wyłącznie z innym viceministrem. Po tej kolejnej propozycji rozbicia jednej wspólnej manifestacji rodziny na spotkanie wyraziły zgodę, ponieważ ich żądanie spotkania z ministerm zostało spełnione i weszły do ministertwa, my zaś nie. Nie weszliśmy, nie z powodu naszych fanaberii lecz z powodu, iż przyjechaliśmy z wnioskami o personalne pociągniecie do odpowiedzialności 20 prokuratorów zaś ministerstwo proponowało wyłącznie  omawianie zmian legislacyjnych, które to już owawialiśmy w dniu 28.08.2007 r. w tym samym budynku ministerstwa.

PROSIMY WSZYSTKICH O PRZEKAZANI TYCH linków   www.supernowa.tv/index.php?idtabmn=112;     http://www.supernowa.tv/index.php?idtabmn=106     na wszelkie możliwe strony. Nie można dopuszczać do manipulowania opinią publiczną, zmieniając prawdę i ukrywając arogancję Ministerstwa Sprawiedliwości.