wtorek, 23 kwietnia 2024
Szambo polskiego bezprawia PDF Drukuj Email
piątek, 26 lutego 2016 23:10

Wymierzanie sprawiedliwości to fundament każdego demokratycznego państwa. A wam się wydaje, że żyjecie w państwie prawa.

Dowody:

W Polsce (Kraśniku) jedzie samochodem pod prąd pijany sędzia. Ma 3,4 promila alkoholu. Media milczą o tej sprawie kilka miesięcy. Sędzia unika kary.
Kilka dni później  TVN obwieścił, że autostradą jechał pijany obywatel - 3.7 promila. Nikt nie milczał. Ba, informacja obiegła całą Polskę. I dobrze.
Mam jednak pytanie: dlaczego tyle było milczenia w sprawie sędziego w Krośnie. Czym się różnili w świetle konstytucji obywatel od sędziego? Podobno wszyscy są równi wobec prawa?

W dniu 9.08.2012 r. nietrzeźwy prokurator z Wrocławia spowodował kolizję drogową i uciekł. Pierwszą informację media podały dopiero 3 listopada.
W 1995 r. pijany prokurator Prokuratury Okręgowej w Bielsku-Białej zabił pieszego. 10 lat trwał jego proces. Sąd Najwyższy uznał, że jest niebezpieczny dla wymiaru sprawiedliwości zaś Sąd Okręgowy w Katowicach uznał go za znakomitego prokuratora. Dzisiaj ten właśnie prokurator ściga w wymyślonej przez niego zorganizowanej grupie przestępczej młodą kobietę z Katowic - chorą na nowotwór.

W Poznaniu głoduje 67 letnia kobieta, bo sąd okradł ją z majątku.
W Krakowie dr Z. Kękuś głodował, aby uzmysłowić polskiemu sądowi, że eksmisja jego rodziny jest bezprawna.

Trochę później  został zatrzymany za korupcję sędzia z Gdańska.

Oficer KW policji w Katowicach podrabiał i kupował dla policji paliwo od mafii paliwowej. Sąd umorzył postępowanie, ze względu na znikomą szkodliwość społeczną. Dlaczego? Bo jego żona była Prezesem Sądu Apelacyjnego (obecnie jest sędzia SN) a córka sędzią SR.

O Amber Gold nawet nie wspomnę, bo niemożliwe jest, żeby w sprawę nie była umoczona po uszy prokuratura i wymiar sprawiedliwości !!!

30 milionowy oszust skazany w Bielsku-Białej za podrobienie 500 faktur VAT na 5,5 roku więzienia nadal jest bezkarny, bo bielski sędzia przez 6 miesięcy nie zdołał napisać uzasadnienia, zaś Prezes Sądu od 2 miesięcy nie odpowiada na skargę organizacji społecznej w tej sprawie. Mało tego skazany oszust prowadzi kancelarię rady prawnego a sąd oracza mu od 2,5 roku wykonanie kary, ze względu na zły stan zdrowia – zaś zaświadczenia lekarskie wydają kumple lekarze.

Były dyr. Banku Śląskiego w Bielsku-Białej od 2000 r. jest bezkarny, gdyż Sąd Rejonowy w Bielsku- Białej i prokuratura z Bielska najpierw rżnęli głupa i na siłę próbowali razem umorzyć sprawę fałszowania danych bankowych, a obecnie sąd  - od marca 2012 r. przez rok nie wyznaczają rozprawy, wyłącznie po to aby ukręcić sprawę. Oficjalna wersja: sędzia jest w ciąży. W końcu wyznaczona sprawa została przedawniona przez sędziego w lutym 2016 r. – a biedny sędzia udawał że sądzi aż przez 4 lata !!!

Zatem nasuwa się pytanie zasadnicze: Co przez ostanie 10 lat  robili: Prokurator Generalny, sądy dyscyplinarne prokuratury i sędziów, KRS,  CBA, CBŚ, ABW a w końcu co robił ustawodawca - czyli Sejm RP ?

Czy ktoś za to barbarzyństwo wymiaru sprawiedliwości i prokuratury w końcu odpowie ? Jakoś w to  nie wierzę.   Jeśli do tego nie dojdzie  będziemy się taplać w szambie bezprawia i na żadne zmiany także gospodarcze, wolnościowe, ekonomiczne nie mamy co liczyć. Od prokuratur i sądów czas zacząć.

• bogumilsarkowicz  - Czas powiedzieć Dość.
    Czas powiedzieć dość !
  • jacek19695@o2.pl  - juz
    czas przejsc do czynuw sila usunac mafie z wymiaru sprawiedliwosci usunac i rozliczyc.