wtorek, 16 kwietnia 2024
Rencista walczy nadal z ministerstwem o godne życie wyrok w dniu 28.04.2008 r. PDF Drukuj Email
niedziela, 28 marca 2010 14:40

W dniu 28.01.2008 r. informowalśmy że przed Sądem w Warszawie rozpoczął sie proces z powództwa rencisty Jerzego Stefaniaka przeciwko Parlamentowi RP i Skarbowi Państwa. Samotna walka Jerzego Stefanka trwa nadal.  Na podstawie art. 358 k.c. wyliczył on, że obecnie RP powinna mu wypłacać 1645 zł. miesięcznie a nie 560. zł jak to ma miejsce. Żąda także 238 000 zł. odszkodowania za to, że przez lata wypłacano mu niską rentę. W końcu ci upodleni przez państwo biedacy z 500 - 600 zł emeryturą i rentą zaczęli myśleć.

Takich nikczemnie niskich wysokości rent i emerytur jest 30 % na 10.000.000 rencistów i emerytów. Zatem 3 miliony z nich otrzymują 600 zł. świadczenia, kiedy czynsz za mieszkanie spółdzielcze bez gazu, prądu, wody wynosi 500 zł. Zaś jak już informowaliśmy,  nasi przedstawiciele narodu w Sejmie RP wymyślili kolejne ograniczenia dla pracujących rencistów, napychając kieszenie biurokratom z PFRON.