piątek, 19 kwietnia 2024
Wybory samorządowe. Jak bardzo władze lokalne wpływają na funkcjonowanie kraju? PDF Drukuj Email
niedziela, 09 września 2018 13:21

O nadchodzących wyborach samorządowych i partyjnych propozycjach na nie rozmawiali na antenie radiowej Jedynki: Czesław Mroczek z Platformy Obywatelskiej, Jerzy Jachnik z Kukiz’15 i Tomasz Latos z Prawa i Sprawiedliwości.

PiS i PO mówią o samorządach, a jedyne, co organizują, to kampanie centralne. W ogóle nie rozmawia się w ten sposób o istocie rzeczy - punktował Jerzy Jachnik. Poseł wspomniał także, że "samorządy powinny być zostawione samorządowcom, ludziom w terenie". - Niech lokalni działacze sobie u siebie decydują - uważa gość programu.

- Tymi sposobami, które uprawiają PiS i PO sprowadza się do tego, że ludzie są mamieni kolejną propagandą i już sami nie wiedzą komu wierzyć. My uważamy, że samorządy trzeba oddać obywatelom - stwierdził Jerzy Jachnik.

Znalezione obrazy dla zapytania polskie radio jedynka

cała audycja:kliknij