piątek, 19 kwietnia 2024
Posłowie Jerzy Jachnik i Janusz Sanocki doprowadzili do wysłuchania delegacji osób poszkodowanych na Komisji Sprawiedliwości. PDF Drukuj Email
piątek, 28 kwietnia 2017 12:50

Wczoraj w TVP Info w programie Minęła dwudziesta pokazano przemówienie z DelegacjI pokrzywdzonych przez prokuratury i sądy w Sejmie RP - 20.04.2017 r. podczas Komisji Sprawiedliwości.Posołowie Jerzy Jachnik i Janusz Sanocki dopominają sie o to by Komisja Sprawiedliwości zajmowała się sprawami ludzi a nie produkowała ustawy.

Sześciu przedstawicieli Obywatelskich Komitetów Naprawy Wymiaru Sprawiedliwości przekazało  w dniu 20.04.2017 r. żądanie rozpoznawania spraw pokrzywdzonych przez Sejmową Komisję  Sprawiedliwości. Po spotkaniu z Sejmową Komisją Sprawiedliwości żądanie przekazano także  do Marszałka Sejmu oraz Przewodniczących  wszystkich Klubów parlamentarnych.