wtorek, 23 kwietnia 2024
Dyr. Dep. Prawnego ING Sławomir Stawczyk w dniu 19.11.2014 r. będzie składał zeznania w sprawie III K 443 /12 SR w Bielsku-Białej. Będzie łgał czy mówił prawdę ? PDF Drukuj Email
niedziela, 16 listopada 2014 13:00

Sprawę oskarżonego byłego dyrektora regionalnego  Banku Śląskiego w Bielsku-Białej J. M. a w rzeczywistości ING Bank Śląski sygn. akt III K 443/12 Sądu rejonowego w Bielsku-Białej  utajnił nie wiedzieć dlaczego sąd w Bielsku-Białej w 2013 r. - choć od poczatku tj od 2007 r.  była sprawą jawną. Czemu ? Nie możemy podać szczegółw ze względu na wyłączenie jawności,  ale zapewne ciekawe będą zeznania składane w dniu 19.11.2014 r. - godz. 9,30 - przez Dyrektora Departamentu Prawnego ING Bank Śląski Sławomira Stawczyka, który będzie musiał odpowiedzieć - o ile nie dostanie tak jak inni dyrektorzy ING Bank Śląski zaniku pamięci -  na pytania jak mogło dojść do tego, że w ING Bank Śląski  i sam Prezes Zarządu Centrali  ING a także cała armia funkcyjnych pracowników ING nie wiedzieli jak wyparowały w 2000 r. oryginalne dokumenty klientów, dlaczego wprowadzał  przez 7 lat prokuraturę i sąd w błąd a w końcu co zrobił od 2000 r. tj od czasu spotkania z klientami aby ustalić czemu zniknęły, kto je podrobił  a także  czemu i na kogo zamówienie  -  dokumenty klienta   po 7 latach wypłynęły  w formie podrobionej w szafie jednego z dyrektorów. ING Bank Śląski Bielsko-Biała.

Może też w końcu odpowie kto i co za tym stało - choć na to prawie nie liczymy - bo wieloletnie jego łgarstwa już znamy i to ze szczegółami.   Nie będzie mógł się jednak tłumaczyć, że o niczym nie wiedział - bo wiedział o wszytskim już w 2000 r.  po czym w 2005 r. zapomniał o czym z klientami rozmawiał.

Teraz pewno odzyska pamięć - bo na świadka powołał go oskarżony były dyrektor i członek zarządu ING. Na okoliczność ewentualnego kolejnego krętactwa czy zaniku pamięci  spotka go na rozprawie spora niespodzianka.

Złożymy też wniosek o odtajnienie sprawy - bowiem zeznania Dyrektora Departamentu Prawnego ING Bank Śląski  są istotne dla wszystkich klientów ING Bank Śląski czy przechowywać  w nim swoje pieniądze czy nie i dlaczego. Pan Sławomir Stwaczyk oprócz swojej funkcji w ING od 1994 r. jest także  v-ce przewodniczącym Komisji Etyki Bankowej  oraz przewodniczącym w Związku Banków Polskich Rady Prawa Bankowego !!!! - a więc powinien być nadzywczaj kompetentnym świadkiem, mieć świetną pamięć i  znać wszystkie procedury bankowe.

PS:. informacje o Sławomirze Stawczyk ze strony - kliknij.

stawczyk.slawomir.01.131x178

Sławomir Stawczyk – dyrektor Departamentu Prawnego ING Bank Śląskiego S.A., wiceprzewodniczący Komisji Etyki Bankowej oraz przewodniczący Rady Prawa Bankowego przy ZBP, członek Rady Arbitra Bankowego.