wtorek, 23 kwietnia 2024
Lista Firm Społecznie Odpowiedzialnych 2014, czyli żart roku PDF Drukuj Email
czwartek, 24 lipca 2014 22:22

alt

ING Bank Śląski zajął pierwsze miejsce wśród banków na Liście Firm Społecznie Odpowiedzialnych 2014 roku i trzecie miejsce wśród spółek giełdowych! KLIKNIJ

Lista powstała w oparciu o ankietę składającą się z 60 pytań podzielonych na pięć obszarów: odpowiedzialne przywództwo, dialog z interesariuszami, zaangażowanie społeczne, odpowiedzialne zarządzanie i innowacyjność społeczna. Autorem pytań i punktacji jest dyrektor Centrum Etyki Biznesu i Innowacji Społecznych Akademii Leona Koźmińskiego dr Bolesław Rok.

Ranking jest publikowany przez Dziennik Gazetę Prawną. Patronem Rankingu jest Forum Odpowiedzialnego Biznesu.

A jaka jest rzeczywistość? PRZECZYTAJ